Suomen GLOBE-ohjelman kotisivut
etusivu Globe projektit työohjeita linkkejä koulut yhteystiedot ota yhteyttä

Tervetuloa GLOBE-sivulle

GLOBE-projekti on kansainvälinen opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita yhdistävä ympäristötieteen ja -kasvatuksen verkko. Ohjelmassa havainnoidaan päivittäin ympäristöä ja tuotetaan tietoa, jonka tavoitteena on parempi ympäristön ymmärtäminen. GLOBE-ohjelmassa on mukana 111 maata. Suomesta ilmoittautui projektiin 125 koulua, mutta tällä hetkellä aktiivikoulujen määrä on n. kymmenen koulua.

 

Mikä on GLOBE?

GLOBE = The Global Learning and Observations to Benefit the Environment program on maailman laajuinen toiminnallinen projekti, jossa oppilaat ja opettajat toimivat yhteistyössä tutkijoiden kanssa ympäristön hyväksi.
GLOBE toimintaa on ollut jo vuodesta 1995 lähtien ja tähän mennessä siihen on osallistunut 1,5 miljoonaa oppilasta tehden yli 22 miljoonaa mittaustulosta. GLOBE:n visio on edistää ja tukea ympäristön tutkimusta ja luonnon prosessien ymmärtämistä. GLOBE:n taustaorganisaatioina toimivat mm. NASA ja NOAA eli Yhdysvaltojen ilmatieteenlaitos.

 

 

Tapahtumat

Norjan GLOBE kutsuu osallistumaan Euroopan kattavaan aerosolit ja ilmasto mittauskampanjaan.

Lumensyvyysmittaus-kampanja 2015 on käynnissä!

Osallistu NASAn järjestämään kansainväliseen lumi- ja vesisateen mittauskampanjaan 1.2.-15.4.2015. Englanninkieliset ohjeet täällä.

 

Arkistoa

Tapaaminen USA:n suurlähetystössä 30.9.2013 Helsingissä. Raportti.

Ilmastoluento Viikistä verkossa.Ilmastotutkija Ella-Maria Kyrö piti ilmastoluennon to 31.10.2013 klo 8.10-9.25 Viikin normaalikoulussa. Luennon voit katsoa tästä linkistä (päivitetty 10.12.13).

Lumensyvyystapahtuma Heurekassa 12.1.2014

Rakenna oma sääasema! -kenttäkurssi 2.-4.6.2014 Juupajoella Hyytiälän metsäasemalla:

Kurssista saa GLOBE säämittauspätevyyden. Kurssimaksun kattaa opetushallitus, ja osallistujat maksavat matkat ja täysihoidon (alustava hinta 65€/hlö/täysi vrk, majoitus 2 hengen huoneissa) paikan päällä. Tässä ohjelma. Ilmoittautuminen Palmeniaan.

Hankkeet Suomessa

Lumensyvyysmittaus -kampanja
Koulukohtaiset hankkeet!!!
-- kts. projektit sivu